سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از جاهل انتقاد مکن، که دشمنت می دارد، و از عاقل انتقاد کن، که دوستت می دارد . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :3
بازدید دیروز :6
کل بازدید :15652
تعداد کل یاداشته ها : 7
103/2/10
6:36 ص

حمید صادقی

Aerogel،  ایروژل ،  دود جامد، شیشه هوایی ، دود مایع، Ormus، مفکات، ماده موازی، ضد جاذبه، افسانه پشم طلایی، طلای ناب، سنگ آتش، سنگ بهشت، سنگ فلاسفه، راز جاودانگی  !!  
آیروژل شفاف ترین و کم چگال ترین(کمتر از 3 میلی گرم بر سانتیمتر مکعب) جامد شناخته شده در جهان است، به عبارتی سبکترین ماده جامدی که بشر تا کنون توانسته بسازد. ماده‌ای قوی و بی نهایت سبک،  98% آیروژل از هوا تشکیل شده اما با این وجود توانایی تحمل 500 تا 4000 برابر وزن  خود را داراست. این ماده می تواند مساحت سطحی از250 تا 3000 متر مربع در هر گرم داشته باشد . اگر مکعبی به ضلع 1 اینچ از آن را تخت کنیم می تواند مساحت سطحی بیشتر از یک زمین فوتبال را اشغال کند. قطعه ای از ایروژل به ابعاد یک انسان تنها 0.5 گرم وزن خواهد داشت، ساختار درونی آن به گونه ای است که قادر است وزن یک اتومبیل کوچک را تحمل کند.  در دست نگاه داشتن ایروژل در دست تجربه عجیبی است! چون آنقدر سبک و بی وزن است که انگار یک تکه دود جامد را برداشته اید. کمی حس Styrofoam را دارد و وقتی با دست آن را می مالید، صدای جیر جیر می دهد. به قدری قوی است که اگر وزن به خوبی پخش شده باشد، می تواند چندین برابر وزن خود را تحمل کند، اما اگر آن را محکم فشار دهید، به تکه های بسیار کوچک تبدیل می شود!
میلیاردها حباب هوا که در شبکه‌ای از نانو ذرات سیلیکا ( شیشه ) و پلاستیک محبوس شده اند دارای مقاومت گرمایی خوبی بوده و عایقی عالی به شمار می‌رود. این ماده از یک نوع ژل ساخته شده است که به جای بخش مایع ژل، از گاز استفاده شده است و اولین بار در سال 1931 میلادی توسط شخصی به نام ساموِِئل استفان کیستلر (Steven S. Kistler) از دانشگاه بیفیک ایالت کالیفرنیای آمریکا از ژل های سیلیسی از طریق چگالش محلول آبی سیلیکات سدیم ساخته استایروژل را به خاطر ماهیت نیمه شفاف و شکلی که نور در آن پخش می شود، با نام های “دود منجمد”، “دود جامد” و یا “دود آبی” هم می شناسند.
در سالهای اخیر، ایروژل از مواد دیگری نظیر آلومینیوم، کروم، قلع و کربن نیز ساخته می شود.
برای اولین بار محققان "لوریس لیورمور" و" لورنس برکلی"، تحقیقاتی دقیق بر ایروژل‌ها را آغاز کرده و با ایجاد تصاویری سه‌بعدی از اتم‌ها درصدد مشخّص کردن استحکام و پتانسیل آنها در کاربردهای جدید برآمدند.ایروژل که با نام دود مایع(liquid smoke) نیز شناخته شده‌است، یک سلول پلیمری باز با قطر کمتر از 50 نانومتر است.  ایروژل یکی از انواع نانوفوم است که برای نسبت استحکام به وزن بالا طراحی شده‌است. این گونه ساختارهای نانوفوم در زمینه‌های مختلف؛ از جمله زمین‌شناسی، فسفولیپیدها، سلول‌ها، ساختار استخوان، پلیمرها، مواد ساختاری و به‌طور کلی در هر جایی که نیاز به سبک بودن و استحکام است، وجود دارند.
از این مواد بلوری متخلخل با حفراتی به اندازة دو تا50 نانومتر، به‌عنوان کاتالیزور برای سوخت‌های تمیزتر و پراکندن آب و روغن در سنگ‌های متخلخل استفاده می‌شود. ساختار و خصوصیت انتشار نانوفوم‌ها با استفاده از ساختار آنها مشخص می‌شود.
ایروژل‌ها به‌علت ساختار داخلی پیچیده و اتصالات متقاطع پیچیدة داخلی، در بین گونه‌های مختلف مواد شناخته‌شده، از بالاترین سطح داخلی به ازای هر گرم، برخوردارند، همچنین آنها بهترین مشخصات عایق‌های الکتریکی، گرمایی و صوتی را در میان جامدات شناخته‌شده دارند. مشاهدة ساختار درونی ایروژل برای مشخص کردن ساختار در طول‌های نانومقیاس کار ساده‌ای نیست؛ زیرا منفذهای داخلی معمولاً بسیار کوچک هستند و با میکروسکوپ‌های معمولی و مرسوم دیده نمی‌شوند؛ اما محققان لیورمور با برگرداندن طرح پراش پرتو X همدوس، ترتیب شبکة سه‌بعدی را برای یک قطعه ایروژل در ابعاد میکرون به دست آوردند.
تصویرسازی سه‌بعدی با وضوح بالا از یک جسم مستقل، دری به‌سوی کاربردهای فراوانی در فناوری‌نانو ی و زیست‌شناسی سلولی و علم مواد باز کرده‌است.
هم‌اکنون بیست سال از فعالیت لیورمور در زمینة توسعه و بهینه‌سازی ایروژل برای کاربردهای امنیت ملی می‌گذرد. از ایروژل بعنوان عایق حرارتی بویژه در پروژه های فضایی استفاده شده است. بخصوص آن هایی که در ارتباط با اخترزیست شناسی بودند. ویژگی منحصربفردش در خصوص عایق گرمایی موجب شد تا مسئولین ناسا آن را برای جلوگیری از یخ زدگی روبات سوئجرنر در شب های مریخ، به کار ببرند.
از این ماده در پروژه Stardust  (غبار ستارگان) استفاده شده است. . این ماده برای جمع آوری مواد سرگردان موجود در فضا بسیار ایده آل است و در جریان مأموریت "استارداست" از آن برای جذب مواد موجود در هاله پیرامون دنباله دار و به دام انداختن ذرات از ستاره‌های ابرگونه وایلد-2 استفاده شد، این ذرات با سرعت 6 کیلومتر بر ثانیه در حال حرکتند و باید بدون آسیب دیدن یا نابود شدن جمع آوری شوند پس جلوی این سفینه لایه‌ای از این ماده پر منفذ قرارداده شده بود تا ذرات غبار بدون تغییر شکل در آن گیر بیافتند. از دیگر کابردهای آن عبارتند از : در واکنش های شیمیایی بعنوان کاتالیزور،در صنعت رنگ بعنوان پودر، در فیلترهای تصفیه آب برای جداسازی ناخالصی‌های مضر از پساب‌های صنعتی و یا برای نمک‌زدایی آب دریا ، سنتز ایروژل‌های رسانای الکتریکی معدنی برای استفاده در ابرخازن‌ها و …
همچنین از سال 2000 از آن در صنعت الیاف برای تولید پتو و لباس گرم استفاده شده است و اخیراً برای تولید راکت تنیس شرکت دانلوپ راکتی تولید نموده که ???? برابر وزن خودش استقامت دارد. پیش بینی می‌شود که در صنعت لاستیک خودرو نیز استفاده شود
به عنوان یک عایق حرارتی بینظیر در ساختمانها و تاسیسات قابل استفاده است حتی به عنوان شیشه پنجره می توان استفاده کرد. کار برد ایروژه بعنوان عایق لوله در بروشور نمایش داده شده است.
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ساختار شبکة درون ایروژل ضعیف‌تر از آنی است که پیش‌بینی می‌شد. محققان ساختاری را مشاهده کردند که از گره‌هایی تشکیل شده‌است که با باریکه‌های بسیار نازک ارتباط پیدا کرده‌اند. در آینده تحلیل سه‌بعدی توانایی این را خواهد داشت که در مورد مواد تخلخل دیگر نیز اعمال شود و مشکلات مدل‌سازی فیلترهای آب و روغن را در مواد معدنی حل کند.
تاریخچه :
چندی پیش در منطقه فینیکس واقع در آریزونا در کشور آمریکا، کشاورزی بنام دیوید هادسون به ماده ی سفید رنگی که در سرتاسر زمینهای زراعی اش گسترده بود مشکوک شد و مقداری از آنرا به آزمایشگاههای معتبر سپرد تا به او بگویند که این ماده سفید رنگ متشکل از چه مواد اولیه ای است. اما در عین ناباوری، پاسخ آزمایشگاه این بود:You Have Pure Nothing یعنی شما یک ماده ای دردست دارید که خالصاً هیچ چیز مشخصی که در جدول عناصر تعریف شده باشد در آن به چشم نمی خورد!
اما پس از چندی یک آزمایشگاه روسی به روش آزمایش آمریکاییها شک کرد و روش جدیدی را برای آنالیز این ماده ی عجیب پیش رو گذاشت که صحیح تر بود و بلاخره پرده ی جادویی کنار رفت و عنصر تشکیل دهنده رخ نمود.
این ماده شکل دیگری از اتم های طلا بود که بصورت یک نانو رشته (رشته ای از الکترونها که از پی هم قرار می گیرند و شکل یک تسبیح نخ شده را دارد) در آمده بود. نام علمی آن ORME یا ORMUS مخفف Orbitally Rearranged Monotomic Element می باشد.
آزمایشات بعدی، حیرت آورتر بودند. برای وزن کردن آن، یک پیمانه ی خالی را ابتدا وزن کردند و سپس مقدار مشخصی از این گرد سفید رنگ را درون پیمانه ریخته مجدداً وزن کردند و در عین ناباوری در تمام این توزینها، همواره وزن پیمانه+وزن گرد سفید رنگ از وزن پیمانه ی خالی “کمتر” بود! آزمایشی که چندین بار تکرار شد و همواره یک پاسخ را ارائه می داد. گویی که 40 درصد از جرم این ماده در جهان ما و 60 درصد دیگر آن در جهانی موازی با جهان ما سیر می کند.
نکته ی مهم زمانی به چشم آمد که محققان، پیمانه ی لبریز از ماده سفید رنگ را حرارت دادند و مشاهده کردند که در حرارت بسیار بالا وزن پیمانه به سمت صفر گرم سوق پیدا کرد. یعنی “با حرارت دادن به این ماده، می توان جاذبه را دفع نمود”.
ناسا با بهره گیری از این ترکیب جدید طلای بسیار ناب (The Pure Gold) توانست ماده ی جدیدی اختراع کند با نام آیروژل (AeroGel) که به خودی خود از هوا سبک تر است و فرم خالص آن می تواند در هوا شناور باشد و همچنین با حرارت دادن به آیروژل، این ماده می تواند وزنهایی بیش از وزن خود را نیز در هوا معلق نگاه دارد. ناسا از این ژل در تحقیقات گسترده ای بهره می برد.
اما چندی پیش، در “صحرای سینا” (علاقه مندان به آثار سیچین توجه فرمایند) معبدی متعلق به راهبان مصر باستان کشف شد که درون آن آکنده بود از پودری سفید رنگ! آزمایش این ماده نشان داد که شباهت زیادی بین این پودر تازه کشف شده با نانو رشته ی طلا وجود دارد. مصریان باستان به این ماده “مفکات” می گفتند و راز تهیه آن در دست راهبان مقدس بوده است.
ترکیب مفکات با حرارت می توانسته بی وزنی را بهمراه آورد و شاید راز چگونگی ساخته شدن اهرام عظیم مصر در همینجا نهفته باشد.
نام تمام اشکال هندسی (چه به فارسی و چه به لاتین) مستقیما به شکل هندسی آنها اشاره می کند. مثلاً دایره از دوار بودن می گوید، مثلث از سه ضلعی بودن. اما در این بین نامی که برای شکل هندسی "هرم" در نظر گرفته شده یک استثنای عجیب است. هرم در لاتین Pyramid ترجمه شده که از ترکیب دو کلمه ی Pyro بمعنی "آتش" و Amid بمعنی "گرفته شده" تشکیل شده است. بنابراین Pyramid یعنی Fire Begotten یا از آتش گرفته شده!!! حتی اسم عربی "هِرم" نیز از ریشه هُرم بمعنی حرارت و داغی گرفته شده و اشاره ای به شکل هندسی آن ندارد.
همانگونه که کتاب "اسرار گمشده صندوقچه مقدس" اثر لارنس گاردنر اشاره دارد، اخیرا توجه دانشمندان به این عنصر مرموز معطوف شده است که در جدول تناوبی عناصر یافت نمی شود.
این پودر سفید رنگ غیر محسوس که از خانواده فلزاتی همچون طلا و پلاتنیوم بدست می آید، عنصری مونوتومیک (ساختاری از ماده که از اتمهای واحد تشکیل شده است) خوانده می شود. آنچنان که این ماده توسط کاشف آن، دیوید هادسون، در سالهای دهه ی 1980 Orme نام گذاری شد که مخفف Orbitally Rearranged Monatomic Element  (عنصری که اوربیتال آن بصورت تک اتمی بازچیده شده باشد) می باشد. بصورت عمومی و تجاری نام Ormus یا M-State برای این پودر سفید رنگ پذیرفته شده است.
ثقل سنجی حرارتی نشان داد که این ماده در حرارت بالا شروع به بی وزن شدن می نماید تا جایی که حتی می تواند در هوا شناور شود. حتی در شرایط خاصی این پودر سفید طلا می تواند به خاصیت ابر رسانایی برسد و یا در ابعاد دیگر عالم طنین ایجاد نماید.
در اسطوره های یونان باستان تلاش برای یافتن این ماده بصورت " افسانه پشم طلایی" تجلی یافته، در حالیکه در کتاب مقدس می توان رد این ماده را در داستان مربوط به صندوقچه ی عهد (که به دستور خدا توسط موسی در صحرای سینا ساخته شد و نهایتا به معبد سلیمان در اورشلیم منتقل شد) جستجو نمود. در بین النهرین باستان نیز از این پودر سفید رنگ یاد شده و نام آن شم-آن-نا یا " سنگ آتش" بوده است، درحالیکه مصریان به آن "مفکات" (mfkzt) می گفتند و اسکندر نیز آنرا با نام "سنگ بهشت" می ستود.
این پودر “سنگ آتش” رازآلود، بعنوان یک ماده خوراکی و به شکل نان های مخروطی و یا بصورت معلق بر سطح آب، به پادشاهان و فراعنه اختصاص می یافت. این ماده بعنوان غذایی برای “کالبد اختری” شناخته می شد که استعداد رهبری، آگاهی ذاتی، ادراک و فراست را در نزد شاهان و رهبران ارتقا می داده است. همچنین به تازگی ارتباط مابین این ماده جادویی با راز طول عمر نیز مکشوف گشته است.
امروزه، کمپانی های متعددی در حال تولید محصولاتی هستند که بر پایه مواد M-State بنا شده اند. برخی از طلا بعنوان فلز پایه بهره می برند، و برخی دیگر نیز از مشتقات پلاتنیوم که از رسوبات کف دریاها و یا منابع زمینی ای همچون دهانه های آتشفشان ها و یا محل برخورد شهاب سنگها استحصال می شود بهره می برند. از آنجاییکه روشهای متداول آنالیز مواد فلزی، برای شناخت M-State ها نا مناسب و نا کارآمد است لذا می توان گفت که هنوز بسیاری از تواناییهای این ماده در پرده ی ابهام باقی مانده است.
فیلسوف قرن هفدهم، ایرنائوس فیلالِتِس (فردی که مورد احترام آیزاک نیوتن، روبرت بویل، الیاس اشمول و دیگر اعضای کالج سلطنتی بریتانیا در عصر خود بوده است)، اثری را در سال 1667 نگاشت با نام “راز، بر ملا شد”. وی در این مقاله به بحث پیرامون “سنگ فلاسفه” می پردازد که تا آن زمان به اشتباه به “هر ماده ای که فلزات را به طلا تبدیل کند” گفته می شد.
فیلالتس مستقیماً به اصل موضوع می پردازد و آنچنانکه از اسناد می توان فهمید، وی سنگ فلاسفه را خودِ طلا می داند و اعلام می کند که به خلوص رساندن طلا می بایست تلاشی باشد که فلاسفه به انجام می رسانند. او می افزاید: ” سنگ ما چیزی نسیت جز طلا که به بالاترین درجه خلوص و لطافت (نرمی) رسیده باشد. بدان سنگ می گوییم چراکه خواص ذاتی آن اینگونه نشان می دهد؛ این ماده جلوی آتش را می گیرد همانطور که مابقی سنگها نیز اینچنین می کنند. در گونه ی خود این ماده همان طلا است، اما خالص تر از هر خالصی؛ این ماده ای جامد و نسوز است همانند سنگ، اما شکل ظاهری آن مانند پودری خالص و نرم است”.
در سال 1416 شیمی دان فرانسوی، نیکولاس فلامل، می نویسد که وقتی فلز ناب در نهایت کمال آماده سازی شد، پودر عالی و سفید رنگِ طلا بدست می آید، که همان “سنگ فلاسفه” می باشد.
وقتی به مصر باستان باز می گردیم، ارجاعات بیشتری را به مفکات (mfkzt) باز می یابیم که به اماکن مقدسی در آن ناحیه اشاره دارند. یکی از این اماکن مقدس (نزد مصریان باستان) معبد کارناک می باشد و گنجینه ای متعلق به تاتموسیس سوم. در دیوار نگاره های معبد کارناک در قسمتی که مربوط به فلزات است، تعدادی شئی مخروطی شکل به تصویر درآمده است و در توضیحشان قید شده که این اشیاء از طلا ساخته شده اند اما نکته عجیب نام این اشیاء مخروطی شکل است:”نان سفید!”. مشخصاً از این نان در مراسمی بهره برده می شد که مختص فراعنه بوده و آنان پس از پشت سر گذاشتن روزه ای 40 روزه با این نان مقدس روزه شان را باز می کردند و پس از این مراسم بوده که فرعون فرامین سالیانه خود را صادر می کرده است. تحقیقات بعدی ما نشان داد که این ماده ی سفید رنگ مستقیماً با افزایش ادراک و فراست و قوه ی مدیریت در ارتباط است چراکه پس از مصرف خوراکی آن توانمندی نیمه راست مغز را با توانایی نیمه ی چپ مغز برابر می گردد.
رد پای این پودر سفید را همچنین می توان از اسنادی که به اسکندر مقدونی باز می گردد جستجو نمود. همواره این داستان را از اسکندر شنیده ایم که وی بدنبال راز جاودانگی اقدام به سفر به بهشت نمود که بر اساس قراین بهشت در آنزمان سرزمین هخامنشیان، سرزمین اهورا مزدا، خدای نور و خرد بوده است. هدف وی یافتن "سنگ بهشت" بوده است که خواصی جادویی داشته از جمله افزایش عمر (جاودانگی). امروزه دانشمندان سرگرم مطالعه بر روی DNA انسان می باشند و ارتباطی را ما بین پودر سفید طلا و طول عمر DNA یافته اند.
می توان خصوصیات پودر سفید طلا را به اینگونه بر شمرد:
1- خاصیت ضد جاذبه در حرارت های بالا
2- خاصیت ابر رسانایی در حرارت بالا
3- اتصال کوانتومی به دیگر جهانهای موازی (Quantum Entanglement)
4- عدم مشابهت با ساختار عناصر جدول مندلیف
5- درصورت برهم خوردن ساختار رشته ای، با نوری بسیار درخشان منفجر می شود
6- به دلیل ساختار اتمی تک رشته ای، امکان تبدیل این ماده به مواد دیگر وجود دارد
7- درصورت مصرف خوراکی، افزایش کارآیی مغز انسان را در دو نیمه چپ و راست بدنبال دارد
8-  در صورت مصرف خوراکی، افزایش طول عمر DNA که متعاقباً طول عمر انسان را بدنبال دارد.


90/1/25::: 5:42 ع
نظر()
      بهار